Normal_schoonmaken__huishouden__huishoudelijke_hulp

Steeds meer geïnteresseerden melden zich aan voor het unieke project van UWV en John Williams, waarbij werkzoekenden in contact worden gebracht met vakantieparken vanwege het tekort aan schoonmaakpersoneel. Op 18 maart vertrokken dertien deelnemers in een bus naar Zeeland voor hun eerste werkdag. Inmiddels staat de teller op 31 deelnemers. Staatssecretaris Tamara van Ark sprak vrijdag met UWV, John Williams en deelnemers over hun ervaringen in Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. Dit meldt Rijksoverheid. 

Alle huidige deelnemers aan het project behoren tot de Wajong-doelgroep. Het gaat om mensen die arbeidsbeperkt zijn door een ziekte of beperking die vóór hun 18e verjaardag is geconstateerd. Zij zoeken al enige tijd naar een baan en hebben daardoor een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Dankzij het werkplein van UWV Rijnmond hoorden zij over deze kans en hebben zij zich aangemeld als kandidaat. 

Het feit dat de kandidaten geen ervaring hebben in de schoonmaakbranche is geen belemmering, waardoor de drempel een stuk lager is om zich aan te melden. Ook het feit dat deelnemers met een bus opgehaald en thuisgebracht worden maakt het makkelijker voor Wajongers om aan de slag te gaan. De mogelijkheid om trainingen te volgen, certificaten te behalen en de aanwezigheid van doorgroeikansen zorgt ervoor dat ze extra gemotiveerd zijn.

Ondersteuning aan Wajongers door UWV

Wajongers die arbeidsvermogen hebben, krijgen van UWV ondersteuning om makkelijker werk te vinden of te behouden. Arbeidsdeskundigen maken met Wajongers een plan om werk te vinden en geven advies en hulp. Ook biedt UWV een online ontmoetingsplek voor Wajongers: UWV Perspectief. Hier lezen zij verhalen van andere mensen met een Wajong-uitkering en kunnen zij zelf hun verhaal delen. Werkgevers die mogelijk werk hebben voor Wajongers kunnen terecht bij het WerkgeversServicepunt in de regio. 

Door: Nationale Zorggids