Normal_1367

Op 1 april 2022 treedt, naast de Vrije Universiteit Amsterdam en expertiseorganisatie Bartiméus, ook Ons Tweede Thuis toe als partner van de Academische Werkplaats Sociale Relaties en Gehechtheid. Het doel is om samen kennis ontwikkelen en methodieken bedenken, die de sociale relaties van mensen met een (visuele) beperking verbeteren. Dit meldt Bartiméus. 

Hoogleraar, GZ-psycholoog en onderzoeker Paula Sterkenburg, verwelkomt Ons Tweede Thuis als partner bij het samenwerkingsverband Academische Werkplaats Sociale Relaties en Gehechtheid. “Wij zijn allemaal blij met deze stap”, merkt Sterkenburg op over het bestendigen van de samenwerkingsrelatie, die al sinds 2008 bestaat. Voor hoogleraar Sterkenburg is de bijzondere leerstoel ‘Sociale relaties & ICT’ ingesteld door Bartiméus en Bartiméus Fonds en maakt deel uit van de Academische Werkplaats.

Samenwerkende organisaties

Julianne Meijers, bestuursvoorzitter bij expertiseorganisatie Bartiméus, benadrukt hoe belangrijk het is dat mensen met een (visuele) beperking het beste uit zichzelf en hun leven halen. Terwijl Roel de Bruijn, bestuurder bij Ons Tweede Thuis, onderstreept dat de samenwerkende organisaties door het bundelen van de krachten samen meer mensen bereiken met een beperking en ook diegenen die hen ondersteunen.

Maurits van Tulder, decaan en professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam, over de bestendigde samenwerking: “Deze samenwerking komt de kwaliteit van ons onderzoek en onderwijs ten goede. De verbinding tussen wetenschap en praktijk is heel belangrijk en vruchtbaar voor alle partijen.” Kortom een win-win situatie voor de deelnemende partners aan de Academische Werkplaats.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Bartiméus