Elektrische duofiets speciaal voor jongeren met een beperking

Een nieuwe innovatie in de gemeente Leusden. Een elektrische duofiets voor jongeren met een beperking of voor jongeren die kwetsbaar zijn in het verkeer. Om deze fiets te gebruiken voor een ritje moet je eerst een afspraak maken met Buurtsportcoach Mirjam Hagenaar van Lariks, aldus Leusder Krant.

Mirjam: “De duofiets maakt het mogelijk om er samen op uit te trekken. Bovendien is het een gezonde manier om te bewegen. Wij zijn er heel blij mee.” Dit geldt ook voor de 21-jarige Sven Graf die de primeur had. Hij mocht samen met vrijwilliger Peter van Manen en Mirjam de eerste kilometers op de teller zetten. 

De fietstocht met Sven

Tijdens de fietstocht door Leusden praat Sven aan een stuk door. Hij vertelt onder andere over het feit dat hij korte routes goed kan onthouden. Het lijkt hem heel leuk om samen een eind op de duofiets te fietsen. Peter: “Ik zag Sven om zich heen kijken en genieten van de omgeving. Je ziet dat hij plezier heeft.” Het aanschaffen van de elektrische fiets werd mede mogelijk gemaakt door een gift van de Scheltus Stichting aan Lariks.

De inwoners van Leusden die ook interesse hebben om een ritje op de duofiets te maken met Peter kunnen contact opnemen. Ter introductie van de elektrische duofiets is het gebruik ervan tijdelijk gratis.

Door: Nationale Zorggids/Parris Fokkema