Therapie gescheiden ouders helpt hechtingsproblemen kinderen voorkomen

Kinderen van gescheiden ouders hebben meer moeite met een gezonde hechting. Deens onderzoek toont aan dat (koppel)therapie rondom een scheiding positief is voor de ontwikkeling van kinderen. Anders dan in Denenmarken wordt dit in Nederland niet vergoed door de overheid. Daarom helpt Psyned ouders en kinderen gratis met een eerste adviesgesprek via een telefonische hulplijn en hun podcast Waar wacht je op?. Dat meldt Psyned. 

Kinderen lijken meestal weinig last te hebben van een scheiding. Toch sluipen er vaak ongewenste hechtingspatronen in waar je op latere leeftijd niet zomaar van loskomt. Zo hebben kinderen van gescheiden ouders later vaker last van bindings- of verlatingsangst. Een groot probleem aangezien 86.000 kinderen per jaar te horen krijgen dat hun ouders uit elkaar gaan.

Gratis advies van een psycholoog

Net als heel Nederland besteedt Psyned extra aandacht aan dit onderwerp rondom ‘de Dag van de Scheiding’ op vrijdag 9 september. Dat doen ze in hun podcast Waar wacht je op? met twee speciale thema-afleveringen en met een telefonische hulplijn. Ouders en kinderen kunnen 9 t/m 16 sept een gratis telefonisch gesprek inplannen met een speciaal adviesteam via deze link. In dit gesprek kunnen kinderen en ouders vragen stellen over hun specifieke situatie en krijgen ze advies en inzicht op maat.

Door: Nationale Zorggids