Normal_rss_entry-137313

Veel ouders zijn bezorgd over wat hun kinderen online uitspoken. Maar daar doen ze vervolgens niets mee. Dat blijkt uit een onderzoek dat beveiliger Symantec heeft laten uitvoeren onder meer dan duizend volwassenen. Negen op de tien ouders maken zich zorgen.

Zo denken vier op de vijf ouders dat het riskant is als hun kind zonder toezicht een computer of smartphone gebruikt. Ouders zijn ook bang dat kinderen te veel tijd voor een scherm doorbrengen, dat ze kwaadaardige software downloaden, dat ze afspraakjes maken met vreemden en dat ze privéinformatie of -filmpjes delen waar ze later spijt van krijgen.

Tegelijk heeft driekwart van alle ouders geen enkele beperking ingesteld om apps of sites te blokkeren. Een even grote groep laat het kind online zonder toezicht. Ook zijn er veel ouders die zelf helemaal geen grenzen stellen aan de informatie die zij over hun kinderen delen. Ouders hebben moeite om de balans te vinden tussen het beschermen van hun kinderen en het respecteren van hun privacy, zegt Symantec.

Door: ANP