Normal_normal_rechtspraak

Een man die zijn dochter en kleindochter jarenlang misbruikte, moet 3 jaar (waarvan 1 jaar voorwaardelijk) de gevangenis in. De rechtbank acht het bewezen dat de 73-jarige Hagenaar seksuele handelingen pleegde bij zijn dochter en zijn kleindochter betastte. Dit meldt NOS. 

Hij misbruikte zijn dochter vanaf haar 8ste levensjaar in 1997 tot 2003. In 2018 startte hij met het betasten van zijn kleindochter, die toen 5 jaar oud was. Jarenlang deed de dochter geen aangifte tegen haar vader, maar confronteerde ze haar ouders er wel mee. Toen zij eenmaal zelf moeder was, mocht haar vader nooit alleen zijn met zijn kleinkind. Maar toen bleek dat hij haar toch heeft kunnen misbruiken, deed de vrouw aangifte.

Smartengeld

Volgens de rechtbank is de man verminderd ontoerekeningsvatbaar en hij ziet hij niet in wat de gevolgen van zijn handelingen zijn. Hij plaatst zichzelf in de slachtofferrol. Naast de celstraf, mag de man ook geen contact hebben met minderjarigen en moet hij zijn dochter 15.000 euro en kleindochter 5.000 euro aan smartengeld betalen.

Door: Nationale Zorggids