Oer-Hollandse namen in opkomst in top 100 meest populaire babynamen 2024

Wat zijn de meest populaire babynamen van 2024? Website Kaartjes2go doet een voorspelling op basis van eigen gegevens. Volgens de kaartenwebshop zijn Noah, Emma en Lucas dit jaar de meest populaire namen, maar kiezen ook steeds meer mensen voor oer-Hollandse namen als Ties, Guus en Fien. Die komen in de top 100 te staan, zo is de verwachting. Dit meldt Kaartjes2go.

Nieuwe ouders lijken steeds vaker van korte namen te houden. In de top tien staan 8 namen met vier of minder letters. Uitzonderingen zijn Emily en Sophie, op respectievelijk de vijfde en achtste plek. Over Emily gesproken: deze naam is een snelle stijger. In 2023 stond deze op plek 33 in de top 100 en naar verwachting staat Emily dit jaar op plek 5. Volgens Kaartjes2go kan dit te maken hebben met de populaire Netflix-serie Emily in Paris.

Nieuwkomers en dalers

Nieuwkomers in de top 50 zijn onder meer Luna (plek 15), Evi (22), Boaz (27) en Lars (42). Ook zijn er opvallende dalers, zoals Max. Deze naam daalde van plek 30 naar plek 95. Ook Liv maakt een flinke daling door van plek 5 naar plek 53. Vorig jaar stond Tess op nummer 9, maar naar verwachting komt deze naam dit jaar op plek 40.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky