Slecht onderhouden openbare ruimte hinderlijk voor senioren

Nog steeds zijn er veel straten, paden en stoepen vol met hindernissen en waar het broodnodige onderhoud ontbreekt. Ingrid Rep, directeur KBO-PCOB: “Hoogst ongemakkelijk als je slecht ter been bent. Om dit straatbeeld aan te kaarten, roept seniorenorganisatie KBO-PCOB 'De Gebroken Stoeptegel' in het leven.” Dat meldt ANP Expert Support.

Uit een recent onderzoek van KBO-PCOB onder senioren, kwam naar voren dat het gebrek aan onderhoud van de openbare ruimte voor veel ouderen een doorn in het oog is. Met name slechte stoepen, wegen en fietspaden werden genoemd, maar ook grof vuil dat bleef liggen. En dat terwijl de leefbaarheid van de wijken juist erg belangrijk is voor deze bewonersgroep.

Seniorvriendelijke gemeente

Met 'De Gebroken Stoeptegel' wil KBO-PCOB, samen met de lokale afdelingen van KBO en PCOB, gemeenten (nog) seniorvriendelijker maken. Ingrid Rep: “En daar kunnen we alle hulp bij gebruiken. Zijn er ergernissen of belemmeringen in het straatbeeld, stuur KBO-PCOB een foto van die ergernis en vermeld daarbij waar het is en wat u zo ergert of belemmert.” De gemeente die de meeste aanmoediging heeft om de zaken op orde te krijgen, ontvangt uiteindelijk een echte 'Gebroken Stoeptegel'.

Meedoen

Iedereen kan een gemeente kandideren voor de 'De Gebroken Stoeptegel'. Stuur de naam van de gemeente en een foto, waarop de straat en de ergernis goed te zien is, naar communicatie@kbo-pcob.nl of stuur het naar KBO-PCOB, De gebroken stoeptegel, Ringwade 67, 3439 LM, Nieuwegein. Ergernissen kunnen ook via kbo-pcob.nl/tegel gedeeld worden.

Door: Nationale Zorggids