Logo_download__2_

De provincie Groningen trekt ruim 675.000 euro uit voor vernieuwende projecten. In de vierde subsidieronde van het Innovatief Actieprogramma (IAG) is besloten om vijf projecten een subsidie toe te kennen. Er gaat geld naar de ontwikkeling van een diagnose-instrument voor de werking van de nieren. Verder komt er een app die een gezonde leefstijl stimuleert. Dit meldt de provincie Groningen. 

Vanuit het IAG stelt de provincie Groningen tot 2017 2,7 miljoen euro beschikbaar. Het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) trekt hier 3,36 miljoen voor uit. Als bedrijven subsidie aanvragen, moeten zij zelf de helft bijdragen. In juni heeft de provincie subsidie toegekend aan vijf projecten. Twee projecten richten zich op de gezondheidszorg. 

Sentron Europe BV ontwikkelt een diagnose-instrument, waarmee ziekenhuizen de werking van de nieren continu kunnen monitoren. Hiervoor ontvangt het bedrijf een bijdrage van de provincie. 'HealthQuest' is een project van Tizin BV om een gezonde leefstijl te bevorderen en welvaartsziektes zoals diabetes en obesitas terug te dringen. Dit gebeurt via een app, die tips geeft om gezond te leven. Ook hiervoor is subsidie beschikbaar. 

© Nationale Zorggids