Normal_rss_entry-157564

Wat er precies is misgegaan is nog niet duidelijk, maar zeker is dat de abrupte verplaatsing van een patiënt van het Slotervaart Ziekenhuis vorige week bijna fataal afliep. De patiënt die een zware chemokuur ondergaat werd na het uitspreken van het faillissement naar het verkeerde ziekenhuis overgebracht.

"Als de artsen ons niet direct hadden gebeld dan had deze patiënt zeer ernstige schade kunnen oplopen en kunnen overlijden. Het was zeer ernstig", zegt behandelend internist-oncoloog Hans-Martin Otten van MC Slotervaart naar aanleiding van berichtgeving in Het Parool van woensdag. 

Otten houdt zijn hart vast voor de ruim twintig mensen die vanaf vrijdag op een andere locatie dan het failliete MC Slotervaart een chemokuur moeten ondergaan. "Ik heb nog steeds geen duidelijkheid welke patiënten waar kunnen worden geplaatst", zegt hij.

Minister Bruno Bruins spreekt dit bericht tegen en zegt dat er nooit sprake is geweest van levensgevaar. Dit hebben de bestuurder en curator van het Amsterdamse ziekenhuis hem laten weten.

Curator verantwoordelijk voor uitplaatsen

UPDATE: De curator is verantwoordelijk voor het uitplaatsen van patiënten bij het failliete Slotervaartziekenhuis. "Daar hebben wij niet de leiding in, dat is de curator'', zegt een woordvoerder van Zilveren Kruis.

De zorgverzekeraar voert op dit moment spoedoverleg met de curator naar aanleiding van berichtgeving over een patiënt die door het faillissement van het ziekenhuis in levensgevaar is gebracht. "Die signalen zijn nieuw voor ons, als dit zo is, is het verschrikkelijk. We onderzoeken nu wat de situatie is'', aldus de woordvoerder.

Zilveren Kruis komt later op de middag met een persverklaring.

Door: ANP