Stichting Zorg Thuis draagt zorg over na faillissement

Omdat Stichting Zorg Thuis failliet is verklaard, heeft het de zorg overgedragen aan andere aanbieders. De thuiszorgaanbieder met locaties in Driebergen, Zeist, Empe en Voorst stond onder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, maar nu de zorg is overgedragen is ook het toezicht beëindigd. Dit meldt IGJ. 

Op 10 mei 2022 stelde de inspectie Zorg Thuis onder verscherpt toezicht. Dit na een aantal bezoeken aan verschillende locaties van Zorg Thuis. De inspectie zag risico’s voor de kwaliteit en de veiligheid van de zorg. Op 14 december 2022 eindigde de inspectie al het verscherpt toezicht op de locaties in Driebergen en Zeist. De inspectie verlengde het verscherpt toezicht op de locaties in Voorst en Empe.

Verbeteringen doorgevoerd

Zorg Thuis heeft de verbeteringen nu ook voor de locaties Empe en Voorst doorgevoerd. Zorg Thuis heeft hard gewerkt om de kwaliteit en de veiligheid van de zorg te verbeteren. Maar op 25 mei 2023 is Zorg Thuis door de rechtbank failliet verklaard. De zorg is overgenomen door andere aanbieders in de regio.

Faillissement

De inspectie heeft het verscherpt toezicht op Zorg Thuis beëindigd omdat de zorgaanbieder voldoende verbeteringen heeft doorgevoerd voordat het faillissement inging. Maar door het faillissement en de overdracht van de zorg kunnen er nieuwe risico’s voor de kwaliteit en de continuïteit van de zorg ontstaan. Daarom blijft de IGJ de ontwikkelingen volgen.

Door: Nationale Zorggids