Normal_zwemmen3

Voor iedereen die vorig jaar aan de zevende editie van de afgelaste Amsterdam City Swim wilde meedoen is er goed nieuws. De gemaakte kosten voor de organisatie vallen deels onder de dekkingD van de verzekering, waardoor de organisatie haar deelnemers en fan-arrangementhouders de optie biedt om hun betaalde inschrijfgeld terug te vragen. Ook kan men ervoor kiezen het inschrijfgeld aan Stichting ALS Nederland te doneren of te gebruiken voor een verzekerde deelname in 2019. Dit meldt Amsterdam City Swim. 

Ieder jaar in september vindt de Amsterdam City Swim plaats, maar vorig jaar niet omdat het water niet voldeed aan de zwemwaternorm en besmet was met de e-coli bacterie. De gezondheid van de deelnemers kon daardoor in gevaar komen. Om toch zo veel mogelijk donatiegeld op te halen in de strijd tegen de ziekte ALS besloot de organisatie om de deelnemers de route te laten lopen.

Iedereen die zijn geld terug wil, geld wil doneren of het geld wil gebruiken voor een nieuwe deelname moet voor 15 maart aanstaande reageren. Wie niet reageert, kan niet meer kiezen en krijgt sowieso het inschrijfgeld terug.

Dit jaar vindt de Amsterdam City Swim plaats op 8 september 2019. De inschrijving hiervoor opent begin april. 

Door: Redactie Nationale Zorggids