Normal_normal_implantaat

Nu de Franse zorginspectie bekend heeft gemaakt dat de macro-getextureerde borstimplantaat niet meer in dat land gebruikt mag worden, gaat ook het RIVM in Nederland kijken of hier maatregelen genomen moeten worden. Reden voor het verbod is de zeer kleine kans op lymfeklierkanker bij vrouwen die deze implantaten dragen. Vooralsnog zijn er geen gevallen bekend en betreft dit slechts een voorzorgsmaatregel. Dit meldt de Gelderlander. 

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IG) heeft het RIVM gevraagd om een advies op te stellen voor de Nederlandse markt. “Met dat advies kunnen wij besluiten of er ook acties nodig zijn in Nederland en indien ja, welke. Wij zullen hier zo snel mogelijk over communiceren”, aldus de inspectie.

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg heeft plastisch chirurgen geadviseerd om de implantaten ook in Nederland niet te gebruiken. In Nederland dragen zo’n 200.000 mensen borstimplantaten. De meeste implantaten zijn getextureerd, zoals de nu in Frankrijk verboden implantaat. 

Door: Nationale Zorggids