Normal_geld__stapel__munten

De ernstig zieke 19-jarige Shymo Korver heeft via haar website al meer dan 160.000 euro opgehaald voor een experimentele kankerbehandeling in Amerika. De tiener uit Westzaan heeft een diffuus midline glioom, een agressieve vorm van kanker die bij haar in de ruggenmerg begon. Ze zit daardoor in een rolstoel. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Tien tot vijftien kinderen per jaar krijgen deze zeldzame vorm van kanker, maar is geen manier om ze te genezen. Het leven kan verlengd worden met chemotherapie en bestralingen, maar de Nederlandse mogelijkheden reiken niet verder dan dat.

Prognose

Een experimentele behandeling in Amerika kan verandering brengen in de prognose van deze zieke kinderen en jongeren en daar hoopt Shymo nu op. De resultaten bij andere jonge kankerpatiënten zijn veelbelovend: tien patiënten die de behandeling ondergingen zagen hun tumor kleiner of stabiel worden. Eentje had zelfs helemaal geen tumor meer.

400.000 euro voor twee jaar

Om de behandeling in Amerika te kunnen ondergaan is flink wat geld nodig. Hoewel de familie zelf ongeveer 80.000 euro kan betalen, heeft het nog zeker zo’n 320.000 euro nodig om de behandelingen, het verblijf en de vliegtickets de komende twee jaar te kunnen betalen. Er is inmiddels zo’n 90.000 euro aan donaties binnengekomen, waardoor de teller nu op ruim 160.000 euro staat. 

Door: Nationale Zorggids