Sanquin bloedbank roept op om ook in december bloed te doneren

De bloedbank blijft open, ook in coronatijd. Sanquin vraagt donors die een oproep ontvangen om vooral te komen doneren. In de laatste weken van december redden donors daarmee niet alleen de levens van patiënten, maar doen zij ook nog eens een goede daad voor de meest kwetsbare kinderen in Nederland. Dat meldt Sanquin.

Voor elke donatie van bloed of plasma tussen 15 en 31 december steunt Sanquin namelijk Het Vergeten Kind met een euro. Rondom de feestdagen geven donors minder vaak gehoor aan hun oproep. Dat heeft direct gevolgen voor de bloedvoorraad, die afhankelijk is van continue donaties van donors. Sanquin vraagt donors daarom om alle patiënten die afhankelijk zijn van bloed of plasma niet te vergeten deze maand. Tegelijkertijd vraagt Sanquin aandacht voor een andere ‘vergeten’ groep, namelijk kinderen in Nederland die worden ingesloten door zorgen, problemen en traumatische gebeurtenissen.  De totale bijdrage kan oplopen tot 25.000 euro.

Extra stimulans

Sanquin hoopt dat de actie met Het Vergeten Kind een extra stimulans is voor donors om bloed of plasma te komen geven in de laatste weken van december. Zo helpen donors kinderen in moeilijke situaties en hoopt Sanquin een kritische kerstdip van de bloedvoorraad te voorkomen.

Door: Nationale Zorggids