Normal_rss_entry-362393

De derde editie van Missie 538 van Radio 538 gaat vrijdag de laatste dag in. De afgelopen week kwam de radiozender in actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Woensdag was er ruim een miljoen euro ingezameld.

Tijdens de actieweek werd de programmering aangepast en konden luisteraars tegen betaling nummers aanvragen. Ook werden onder meer ervaringen en voorwerpen geveild en konden luisteraars, bedrijven en andere organisaties hun eigen actie starten.

Volledig voor Prinses Máxima Centrum

Het Prinses Máxima Centrum was vorig jaar al één van de twaalf doelen die centraal stonden tijdens Missie 538, maar dit jaar werd besloten om de actieweek volledig om het ziekenhuis te laten draaien. Het geld dat met Missie 538 is opgehaald is bedoeld voor de komst van zogeheten clean rooms, waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen.

Vorig jaar werd in totaal bijna een miljoen euro opgehaald. Tijdens de eerste editie, toen de voedselbank centraal stond, ging het om een opbrengst van ruim 1,1 miljoen euro.

Door: ANP