Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

ALKMAAR - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft het samenwerkingsverband van zes zorgorganisaties in Noord-Holland Noord, genaamd Samen Sterker in Zorg, aangewezen als proeftuin.

Samen Sterker in Zorg is erg blij met deze erkenning vanuit het ministerie. De aangesloten organisaties zien het als een bewijs dat de verbetering van de gezondheid van de bevolking goed verloopt. De samenwerkende partijen hebben verschillende doelen opgesteld om dit te bereiken, waaronder het verminderen van de stijgende zorgkosten.

De samenwerkende organisaties bestaan uit huisartsenorganisatie HONK, Medisch Centrum Alkmaar, Starlet Diagnostisch Centrum, GGZ Noord-Holland Noord, zorgverzekeraar Univé Zorg en patiëntenorganisatie Zorgbelang Noord-Holland. "De burger is de grote winnaar van deze samenwerking. Betere zorg, meer eigen kwaliteit van leven en meer gezondheid en daardoor minder stijging van de zorgkosten, dit zijn allemaal doelen waar de burger letterlijk en figuurlijk beter van wordt", aldus directeur van Zorgbelang Noord-Holland Jacques Loomans. 

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem