Normal_kno

Een KNO-arts in het Maasstad Ziekenhuis die grensoverschrijdende opmerkingen maakte aan het adres van coassistenten, is ontslagen. Om de KNO-afdeling weer een veilige leer- en werkomgeving te maken, start het ziekenhuis een verbetertraject. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De medisch professional zou herhaaldelijk verbaal grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond. Ondanks dat het ziekenhuis niets over de specifieke afdeling of uitlatingen wil delen, weet het Algemeen Dagblad dankzij bronnen dat het om de afdeling KNO gaat. Overigens laat het Maasstad Ziekenhuis weten dat medewerkers geen klachten of meldingen hebben gedaan over de arts, maar vanwege voldoende informele signalen is de man toch ontslagen.

Onveilige leer- en werkomgeving

Uit onderzoek blijkt bovendien dat de KNO-afdeling van het Maasstad Ziekenhuis kampt me een onveilige leer- en werkomgeving. Alle medewerkers zijn nu verplicht om deel te nemen aan een verbetertraject. Deskundigen zullen gesprekken voeren over omgang met collega’s, grenzen stellen aan gedrag en aanspreekgedrag.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky