Normal_12082

NIJMEGEN - Michel Dückers, onderzoeker van het Nederlands Instituut voor de Gezondheidszorg, NIVEL, heeft een prijs gewonnen voor het beste wetenschappelijke artikel op het gebied van kwaliteit en veiligheid in de zorg.

Deze zogeheten IQ award wordt tweejaarlijks uitgereikt op het congres van IQ Healthcare, een aan het UMC St Radboud in Nijmegen gelieerd onderzoekscentrum dat zich vanaf haar ontstaan in 1990 richt op het ‘ontwikkelen van een wetenschappelijk fundament onder het denken en beslissingen op het gebied van kwaliteitsverbetering in de patiëntenzorg'.

Dückers won de IQ award 2012 met een artikel dat hij samen met drie andere NIVEL-onderzoekers in het vakblad Implementation Science publiceerde. Het geeft een diepgaand inzicht in belangrijke voorwaarden voor echte veranderingen in ziekenhuizen door de beschrijving van de evaluatie van een grootschalig implementatie- en verbeterprogramma.

Het is onderdeel van een lang bestaand onderzoeksprogramma op dit terrein onder leiding van professor Cordula Wagner en professor Peter Groenewegen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz