Normal_dik

AMSTERDAM - Minder donuts en frisdrank op scholen in de VS lijkt te werken tegen overgewicht. Voor het eerst sinds lange tijd zijn Amerikaanse kinderen minder dik geworden. Dat schrijft USAtoday.com donderdag.

Tussen de leeftijd van 2 en 4 waren 15% minder kinderen obees in 2010 dan in 2009, blijkt uit een studie die nu is gepubliceerd. Meer steden in de VS rapporteren dit jaar een afname van te dikke peuters. Het hoogtepunt van de dikkerdsepidemie was in 2003 en in 1998.

Volgens de studie van het Centers for Disease Control and Prevention is een kind van 3 jaar oud obees als hij een gemiddelde lengte heeft van 3 ft en 2 inch met een gewicht van 37 pond of meer. Extreem obees is vanaf 44 pond.

De wetenschappers denken dat onder andere het vaker geven van borstvoeding leidt tot de afname van het gewicht bij kinderen. Daarnaast is de laatste jaren een toename in bewustzijn tot stand gekomen over de grote schade die overgewicht heeft bij jonge kinderen.

Peuters met overgewicht houden hun hele leven last van hartkwalen, gewrichtspijnen en aderverkalking en sterven jonger dan gemiddeld.