Pasgeboren baby

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De afgelopen periode zijn de kraam- en verlosafdeling van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan de IJssel verbouwd en getransformeerd tot Geboortecentrum IJsselland. Op 6 april organiseert het ziekenhuis voor aanstaande ouders een open dag.

Medewerkers van het ziekenhuis zullen die dag aanwezig zijn om uitleg te geven over de gang van zaken rondom een bevalling in nieuwe geboortecentrum. Verder worden de zwangere vrouwen en hun partners voorgelicht over de mogelijkheden van pijnbestrijding tijdens de bevalling, het krijgen van een keizersnee, het geven van borstvoeding en het gebruik van goede voeding tijdens de zwangerschap.

Medewerkers van de couveuse- en de kinderafdeling zijn aanwezig om over het warmtebedje en de couveuse en de specifieke zorg voor te vroeg geboren baby’s te vertellen. Tot slot kunnen de aanstaande ouders alvast kennis maken met medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (voorheen het consultatiebureau).

In het geboortecentrum werken eerste- en tweedelijns verloskundigen, gynaecologen, verpleegkundigen, kinderartsen, anesthesiologen en kraamzorg Rotterdam e.o. gezamenlijk aan de zorg rond de geboorte.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz