Normal_ruwaard_van_putten

(Novum) - Het deze week overgenomen Ruwaard van Putten Ziekenhuis heeft een interim-directeur en interim-adjunct. Bert Kool gaat het ziekenhuis in Spijkenisse de komende periode leiden. Hij wordt daarin bijgestaan door Marcel Remijn.

Beide managers zijn aangesteld door de drie ziekenhuizen die het Ruwaard van Putten Ziekenhuis overnamen nadat maandag het faillissement was uitgesproken: het Maasstad Ziekenhuis, het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Ikazia Ziekenhuis.

Kool en Remijn moeten zorgen dat het ziekenhuis, dat het Spijkenisse Medisch Centrum gaat heten, naar behoren blijft functioneren. Tegelijkertijd moeten ze de medewerkers duidelijkheid geven over hun baan. Het staat al vast dat banen gaan verdwijnen.

Kool was eerder waarnemend directeur van het Rotterdamse Havenziekenhuis, waar hij nu nog voorzitter is van de raad van commissarissen. Remijn werkt sinds een jaar als manager van de intensive care in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis, een functie die hij vanaf 2006 in het Maasstad Ziekenhuis bekleedde.