Normal_logo_stz_ziekenhuizen

De vereniging STZ (Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen) gaat nauwer samenwerken met onderzoeksorganisatie TNO. Hiervoor hebben TNO en STZ een intentieverklaring getekend. Dat meldt Skipr.

Op dit moment wordt er door verschillende ziekenhuizen op technisch gebied al samengewerkt met TNO. Deze samenwerking wordt nu doorgetrokken naar onder meer het ontwikkelen van kennis, het uitvoeren van onderzoek, het ontwikkelen van prototypes en het testen hiervan. Ook zullen er programma's worden gestart op het gebied van kwaliteitsverbetering, procesoptimalisatie en efficiency.

Bij de STZ ziekenhuizen bestaat de behoefte om de onderzoekagenda goed te laten aansluiten op vragen uit de praktijk. Andersom zoekt TNO aansluiting bij de STZ om haar innovatieagenda beter aan te laten sluiten op thema's als (patiënt)veiligheid, systeemoptimalisatie en verdere professionalisering van diverse beroepsgroepen. Verder verwacht het TNO door de samenwerking meer uitnodigingen te krijgen voor deelname aan (EU-)onderzoeksprogramma's.

© Nationale Zorggids