Anatomische tekening van een lever

Er is een centrum voor de behandeling van hepatitis opgezet in het regionale ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Alle patiënten met een vorm van leverontsteking kunnen nu in Ede terecht. Het centrum is opgezet in samenwerking met het UMC Utrecht. Dit meldt de Gelderlander. 

Patiënten kunnen nu behandeld worden door specialisten van de Gelderse Vallei. Tevens kunnen zij voor hun behandeling terecht bij maag, darm en leverarts Karel van Erpecum van het UMCU. Er is tussen de twee partijen namelijk een samenwerkingsverband opgezet. Tot het begin van dit jaar moesten patiënten voor hun behandeling naar Utrecht.  
 
Er zijn de laatste tijd enkele tientallen behandelcentra voor hepatitis opgericht, waaronder in Arnhem en Nijmegen. De zorg voor hepatitis is echter geconcentreerd, onder meer door de komst van enkele nieuwe behandelopties en middelen. Het wordt dan ook verwacht dat niet alle behandelcentra zullen blijven bestaan. Dankzij de samenwerking met het UMCU is de toekomst van het centrum in Ede verzekerd. 
 
© Nationale Zorggids