Normal_fc_groningen

In het nieuwe voetbalseizoen zal het Martini Ziekenhuis in Groningen de sportmedische zorg voor de spelers van FC Groningen verzorgen. Hiervoor hebben FC Groningen en het Martini Ziekenhuis deze week een overeenkomst getekend, zo meldt het Martini Ziekenhuis.

Met de samenwerking levert het ziekenhuis een belangrijke bijdrage aan de continuïteit van de sportmedische zorg voor de spelers van de FC. Zo is het team binnen het ziekenhuis onder leiding van orthopedisch chirurg Reinoud Brouwer altijd bereikbaar en biedt begeleiding tijdens trainingen, wedstrijden en trainingskampen. Het ziekenhuis garandeert hiermee korte toegangstijden en snelle diagnostiek.

Het nieuwe vaste team bestaat uit diverse experts, waaronder een orthopedisch chirurg, een sportarts, een sportarts in opleiding en een consulent huisarts. Het team adviseert in specifieke gevallen ook bij de verwijzing naar de experts binnen en buiten het ziekenhuis. Bestuursvoorzitter Hans Feenstra is trots op de samenwerking: ‘Naast dat we zorgen dat de spelers de beste sportmedische zorg krijgen, past het ook in de gezamenlijke plannen en ambities rondom het nieuwe trainingscentrum van de club.’

© Nationale Zorggids