Normal_14073385770062_1

(Novum) - CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik wil weten of de EU-landen voorzorgsmaatregelen moeten treffen tegen ebola. Ze heeft daarover vragen gesteld aan de Europese Commissie. Schreijer wil weten hoe groot het risico is en of controles of voorlichting op vliegvelden en in havens nodig zijn.

Momenteel is sprake van de ergste ebola-uitbraak tot dusver. Het virus heeft in West-Afrika inmiddels bijna negenhonderd mensen het leven gekost. Daarnaast zijn twee Amerikaanse ziektegevallen bekend. Mogelijk had ook een overleden persoon in Saudi-Arabië het ebolavirus onder de leden. "Het virus breidt zich alsmaar uit naar andere landen. We moeten goed voorbereid zijn in Europa", stelt de politica.

"Bij epidemieën van andere ernstige ziektes kregen reizigers informatie over de symptomen. Wellicht kan dat nu helpen voorkomen dat meer slachtoffers vallen", aldus Schreijer.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu liet eerder weten dat de kans dat een reiziger de ebola naar Nederland brengt heel klein is, maar niet geheel uitgesloten.