Normal_economie_geld

De noodlijdende ziekenhuizen uit het Groningse Delfzijl en Winschoten (de Ommelander Ziekenhuisgroep) krijgen een lening van de Provincie Groningen, die 10 miljoen euro ter beschikking stelt om de financiële problemen op te lossen. De steun is onder meer nodig voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in Scheemda. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Daarnaast hebben zorgverzekeraars hun steun toegezegd in de vorm van langjarige contracten met de Ommelander Ziekenhuisgroep (OZG). De reddingsoperatie van de regionale ziekenhuiszorg is onderdeel van het plan om de Ommelander Ziekenhuisgroep  (1.000 werknemers, 100 miljoen omzet) in te lijven bij het Universitair Medisch Centrum in Groningen. De vestigingen in Winschoten en Delfzijl zullen op termijn dicht gaan en in Scheemda wordt een nieuwe locatie gebouwd. Met deze investering is een bedrag van 100 miljoen euro gemoeid.

De reddingsoperatie is omstreden en vormt voor het Martini Ziekenhuis in Groningen aanleiding om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die zal moeten uitzoeken of er sprake is van marktverstoring.

© Nationale Zorggids