Normal_penning_voor_francis_collins2

Dr. Francis Collins heeft de Thomassen à Thuessinkpenning ontvangen. Dit gebeurde na de lezing die Collins gaf over Healthy Ageing-onderzoek in de USA. De penning wordt gegeven aan iemand die van buitengewone betekenis is geweest voor het UMCG of voor de geneeskunde. Decaan Folkert Kuipers van de Raad van Bestuur van het UMCG reikte de penning uit. Dit meldt het UMCG.

Francis Collins krijgt de penning vanwege de betekenis die hij heeft voor het UMCG en de geneeskunde. Francis Collins is directeur van de National Institutes of Health (NIH) en tevens een belangrijke adviseur van de Amerikaanse president Obama. Hij doet onderzoek naar het prematuur verouderingssyndroom. Hij was in het UMCG om zijn wetenschappelijk onderzoek toe te lichten en een lezing te geven over Healty Ageing, en  in de rol van promotor. Collins heeft als promotor het proefschrift van Mike Erdros begeleid over ‘Genetic Etiology of type 2 Diabetes’.

De Thomassen à Thuessinkpenning is een internationale prijs. De prijs is vernoemd naar Evert Jan Thomassen à Thuessink, die gezien wordt als de grondlegger van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

© Nationale Zorggids