Normal_normal_microscoop_laboratorium_medisch_onderzoek

De provincie Zuid-Holland heeft 150.000 euro beschikbaar gesteld om de samenwerking van Medical Delta met het bedrijfsleven verder te verstevigen. In de toekomst zal er steeds meer gebruik worden gemaakt van technologie om oplossingen te vinden voor problemen in de zorg. Technologische oplossingen moeten ervoor zorgen dat de zorg goedkoper wordt en dat er minder mensenhanden nodig zijn om die te verlenen. Medical Delta is een samenwerkingsverband voor deze technologische ontwikkelingen. Dit meldt de provincie Zuid-Holland.

Medical Delta zet kennis op het gebied van Life Sciences, Health & Technology om naar zorgoplossingen voor consument én professional. De netwerkorganisatie bevordert de onderlinge contacten in de economische Topsector Life Sciences & Health.

De universiteiten en medische centra van Leiden en Rotterdam en de TU Delft en de gemeenten Leiden, Delft en Rotterdam en de provincie Zuid-Holland werken nauw samen binnen de Medical Delta. In veel projecten van de netwerkorganisatie spelen bedrijven al een belangrijke rol. Het doel van de impuls is om in 2016 ten minste 100 bedrijven met gezamenlijke activiteiten structureel aan de netwerkorganisatie te binden. 
 
© Nationale Zorggids