Normal_duim
De Sint Maartenskliniek heeft voor haar poliklinieken Orthopedie en Reumatologie de eerste plaats behaald in een landelijk onderzoek naar patiënttevredenheid. Patiënten zijn het meest tevreden over de poliklinieken, ten opzichte van een groot aantal andere poliklinieken met deze specialismes in Nederland. In het onderzoek zijn de ervaringen van patiënten gemeten aan de hand van de CQ-Index. Dit meldt de Sint Maartenskliniek. 

De resultaten zijn gebaseerd op de metingen binnen de deelnemersgroep van zo’n 45 ziekenhuizen, deze resultaten zijn onlangs aan de zorginstellingen aangeboden. Hieruit blijkt dat de polikliniek Orthopedie van de Sint Maartenskliniek voor patiënttevredenheid een totaal rapportcijfer van een 8,6 heeft behaald en de polikliniek Reumatologie een 8,8.   

Steekproefsgewijs werden mensen door een onafhankelijk onderzoeksbureau geselecteerd en benaderd om deel te nemen aan dit CQ-onderzoek. Men kreeg een vragenlijst voorgelegd die bestaat uit 70 vragen, waarmee de ervaringen van de patiënt met de kwaliteit van zorg van de polikliniek in kaart werd gebracht. De thema's die daarbij aan bod komen zijn onder meer de bereikbaarheid, ontvangst op de polikliniek, inrichting en wachttijd, behandeling/consult, bejegening, informatie en communicatie, samenwerking, inspraak patiënt en nazorg. 
 
© Nationale Zorggids