Logo_2.led-scherm-collecte

Van 21 tot en met 26 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte. Ieder jaar gaan er weer duizenden collectanten met een collectebus langs de deur om geld in te zamelen voor mensen met Multiple Sclerose (MS). Dit jaar staat het verhaal van ambassadeur Kraantje Pappie centraal tijdens de collectecampagne van het Nationaal MS Fonds. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om te investeren in onderzoeken om MS te genezen en de kwaliteit van leven van mensen met MS te verbeteren. Dat meldt het Nationaal MS Fonds.

De beste vriend van Kraantje Pappie werd op 15-jarige leeftijd plotseling ernstig ziek. "Na twee keer verkeerd gediagnosticeerd te zijn, bleek het uiteindelijk MS. Ik weet niet hoe goed ik begreep wat MS precies inhield toen ik te horen kreeg dat dat de reden was waarom mijn beste vriend al maanden op bed lag als een dood vogeltje. Maar toen we ons er eenmaal iets meer in verdiepten, bleek het allemaal toch wel heel heftig te zijn. Familie om hem heen begreep het maar al te goed en aan hun reacties te zien begreep ik langzaam de ernst van de situatie." 

Als ambassadeur wil Kraantje Pappie meer aandacht vragen voor de ziekte MS: "Hopelijk leidt dat tot betere onderzoeken, betere hulp en, indien nodig, nog meer steun. Samen staan we nog sterker tegen MS!"

Het Nationaal MS Fonds streeft dit jaar naar een recordopbrengst van één miljoen euro. Daarom heeft het fonds - naast de vertrouwde huis-aan-huiscollecte - een nieuwe manier van collecteren geïntroduceerd. Via de digitale collectebus kunnen mensen heel gemakkelijk een virtuele collectebus aanmaken waarmee ze via social media kanalen, maar ook e-mail en Whatsapp, direct kunnen collecteren. Een succes, zo blijkt uit de eerste cijfers: in de aanloop naar de collecteweek zijn er al 210 collectebussen aangemaakt. Deze hebben 617 donaties ontvangen en daarmee een totaalbedrag van meer dan 6.000 euro opgehaald. 

Door: Redactie Nationale Zorggids