Logo_wensambulance

Afgelopen jaar hebben 64 ernstig zieke mensen hun wens in vervulling zien gaan dankzij Wensambulance Noord-Nederland. De stichting ziet de naamsbekendheid groeien, vorig jaar waren er aanzienlijk meer aanvragen dan voorheen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

Van de 75 voorbereide wensen, hebben vorig jaar 64 Groningers, Friezen en Drentenaren hun wens in vervulling zien gaan. “Soms kan het helaas op het laatste moment niet doorgaan doordat de gezondheidstoestand van de zieke plotseling te zeer is verslechterd”, zegt coördinator Jolanda de Jong van Wensambulance Noord-Nederland.

Dankzij ambulancemedewerkers en verpleegkundigen uit de provincies kunnen de wensen van vele mensen vervuld worden. Deze zorgprofessionals doen dit als vrijwilligers in hun vrije tijd. De Jong heeft in haar jaren als coördinator veel mooie wensen in vervulling zien gaan, zo ook vorig jaar. Met kerstmis kon de wensambulance een zieke man vanuit het UMCG naar zijn gezin brengen om daar het feest te vieren. Hoewel de wensen veelal eenvoudig uit te voeren zijn, is er wel een professioneel team voor nodig die alles controleert.

Op dit moment heeft de stichting één ambulance, maar hoopt in de toekomst te kunnen uitbreiden naar twee. De Wensambulance kan wensen vervullen dankzij donaties in giften. 

Door: Redactie Nationale Zorggids