Normal_energiedrank_energydrink_frisdrank

Ten minste zeven ziekenhuizen hebben besloten om energiedrankjes uit de restaurants, winkels en automaten te verbannen. Zij zijn tot dit besluit gekomen nadat kinderartsen waarschuwden voor de gezondheidsproblemen die deze dranken kunnen veroorzaken. Energiedranken zouden niet goed zijn voor de gezondheid van jongeren en kunnen leiden tot verscheidene problemen. Sommige ziekenhuizen besloten al eerder deze energiedranken te verwijderen uit het assortiment. Dit meldt Skipr.

De Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is blij met de keuze van de ziekenhuizen om niet langer het drinken te verkopen. Naast kinderartsen vroeg ook voedselwaakhond foodwatch om niet langer energiedrank te verkopen in ziekenhuizen. Meerdere ziekenhuizen hebben daarop actie ondernomen. “Ook de NVZ vindt energiedrankjes geen gezonde drankkeuze voor jongeren, maar ziekenhuizen zijn zelf verantwoordelijk voor hun bedrijfsvoering”, aldus de NVZ. Zij kunnen zelf met hun leverancier afstemmen welke producten zij aanbieden.

Energiedrankjes bevatten veel suiker en kunnen leiden tot rusteloosheid, moeheid, hartritmestoornissen en slaapproblemen. Op scholen worden de dranken ook vaker verbannen, omdat scholieren hierdoor last hebben van concentratieproblemen.

Door: Redactie Nationale Zorggids