Normal_operatie1

Vanaf 2020 kunnen inwoners van Woerden en omgeving niet meer terecht in het St. Antonius Ziekenhuis voor OK-dagbehandelingen. Volgend jaar moeten deze patiënten, met uitzondering diegenen die een staaroperatie nodig hebben, uitwijken naar de St. Antonius-locaties in Nieuwegein en Utrecht. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Volgen het ziekenhuis moeten de dagoperaties worden geschrapt vanwege het personeelstekort. Nu loopt de afdeling nog goed, maar het openhouden van alle drie de locaties voor dagbehandelingen blijkt lastig. Ook wil het ziekenhuis met de sluiting een efficiëntere OK-dagbehandeling realiseren. “Zo kunnen we in Woerden alleen laagcomplexe operaties uitvoeren bij specifieke patiëntengroepen, waarbij patiënten bovendien dezelfde dag nog naar huis moeten kunnen.”

St. Antonius in Woerden denkt na over een andere invulling van het ziekenhuis en zegt vooral niet in zijn geheel te gaan sluiten. Mogelijk dat de ouderenzorg in het ziekenhuis een belangrijke rol gaat vervullen, gezien de vergrijzing in het gebied. 

Door: Nationale Zorggids