Normal_vaccine-4932430_640

De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt.  Dit is een eerste signaal. De RIVM kan hier echter geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke afvlakking. Dit meldt het RIVM.

Met de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames is met behulp van wiskundige modellen de snelheid van verspreiding van het virus berekend. De snelheid waarmee het virus zich verspreidt lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet.
 

Overleden coronapatiënten

Ook vandaag zijn veel overleden patiënten gemeld. Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven. Daarom is nu een nieuwe grafiek opgenomen waarin het aantal overleden patienten is weergegeven naar de dag van overlijden.
 
Sinds gisteren zijn er 852 nieuwe besmettingen gemeld. Het totaal komt daarmee op 6412. Ook zijn er 80 sterfgevallen gemeld waarmee het totaal aantal overleden patiënten met corona oploopt naar 356. 1836 patiënten zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.
 

Uitbreiding gegevens over de uitbraak van het nieuwe coronavirus

Het RIVM krijgt steeds meer informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Zo zijn nu ook de actuele gegevens van stichting NICE opgenomen in de rapportages. Een overzicht van grafieken en meldingen geeft het RIVM dagelijks weer op de pagina Data coronavirus in Nederland.
 
Door: Nationale Zorggids