Minister De Jonge stelt speciaal gezant aan ten tijde van coronacrisis

Minister De Jonge van Volksgezondheid heeft namens het kabinet Feike Sijbesma, voormalig CEO van biochemie-concern DSM, gevraagd om tijdelijk als speciaal gezant op te treden voor diverse aspecten rondom de coronacrisis. Hij zal zich nu in eerste instantie richten op de opties die Nederland heeft ten behoeve van coronatests en de beschikbaarheid ervan. Dit meldt Rijksoverheid.

In zijn functie als speciaal gezant zal hij samenwerken met de door het ministerie ingestelde Taskforce Diagnostiek. Hij moet onderzoeken hoe het aantal coronatesten opgevoerd kan worden om zo meer mensen te kunnen testen op het virus. Er kan daarmee niet alleen getest worden of iemand het virus heeft, maar ook of iemand al ziek is geweest met het coronavirus.

Meer testen is minder besmettingen

Door meer mensen te testen, kan de verspreiding van het virus ook verminderd worden. In Nederland moeten mensen thuis blijven en afstand houden als zij de symptomen van het virus hebben. Echter weten ze dan niet zeker of het ook daadwerkelijk om corona gaat of om de griep of iets anders. Wanneer mensen zeker weten dat ze besmet zijn met het coronavirus, is de gedachte dat zij strenger toezien op hun quarantaine en daardoor minder anderen besmetten.

Door: Nationale Zorggids