Dodental in Nederland door coronavirus opgelopen tot 546

Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan het coronavirus, is opgelopen tot 546. Het aantal geregistreerde sterfgevallen is de afgelopen 24 uur met 112 gestegen. Dit melden het RIVM en ANP.

Deze mensen zijn niet allemaal het afgelopen etmaal overleden. Als een patiënt overlijdt, wordt dat niet altijd direct doorgegeven aan het instituut. Hetzelfde geldt voor het aantal ziekenhuisopnamen. Sinds het begin van de uitbraak zijn 8603 mensen met de ziekte Covid-19 opgenomen in ziekenhuizen. Dat zijn er 1172 meer dan donderdag bekend was.

Duiding coronacijfers en coronamaatregelen

Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan Covid-19 neemt landelijk nog steeds toe. Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en intensivecareopnames lijkt wat minder snel toe te nemen.
 
Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.
 
De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met 2488 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief  geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1249) en Noord-Holland (1235).  In deze twee provincies neemt het aantal ziekenhuisopnames relatief snel toe. Dit geldt ook voor de provincie Gelderland.
 
In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 83 en 81 positief geteste personen.
 
 
Door: Nationale Zorggids