Normal_rss_entry-307714

Jan Slagter vindt het goed als ziekenhuizen zelf naar buiten brengen wat de impact van de pandemie is op het personeel en de ic's. Dat zei hij maandag op NPO Radio1. Hij reageerde hiermee op een veel gedeeld filmpje op sociale media waarin artsen van het Radboudumc beklemtonen hoe belangrijk het is om de coronaregels te blijven volgen, omdat code zwart nadert.

"Het is heel goed als de mensen die dagelijks met de gevolgen worden geconfronteerd dit naar buiten brengen", stelt Slagter. "Als wij journalisten dat doen, denken mensen toch: oh, die mensen in de media. Maar als zij het doen, hoop ik dat het wel die impact weer gaat krijgen."

Frontberichten 

Slagter mist een programma als Frontberichten, dat diepe indruk maakte tijdens de eerste golf in het voorjaar van 2020. "Iedereen was verbijsterd wat er achter die deuren gebeurde in de ziekenhuizen. Maar we hebben het inmiddels allemaal wel een beetje gezien. Ik hoop dat het nog dezelfde impact zou hebben." Geertjan Lassche, die het programma maakte, werd uitgeroepen tot Journalist van het jaar 2020.

Het filmpje van Radboudumc werd de afgelopen dagen vele tienduizenden keren gedeeld. Mediaondernemer Alexander Klöpping suggereerde dat NPO en RTL het filmpje zouden moeten uitzenden om een nog groter publiek te bereiken.

Door: ANP