Onbeperkt fruit, groente en zuivel in Twents ziekenhuisdieet voor kinderen

De Twentse ziekenhuizen Medisch Spectrum Twente en ZGT hebben een nieuw dieet ontwikkeld om het overgewicht bij kinderen tegen te gaan. Het gaat om een behandelprotocol waarbij onbewerkte voeding onbeperkt gegeten mag worden. Dat meldt Skipr.

Groente, fruit en zuivel mag zoveel gegeten worden als de kinderen willen. De voeding moet wel zo weinig mogelijk geur-, smaak- en kleurstoffen bevatten.  “Bewezen is dat die onnatuurlijke toevoegingen voor een lichte ontstekingsreactie in het lichaam zorgt. Kinderen worden minder gevoelig voor het hormoon leptine. Dat zorgt na de maaltijd voor een verzadigd gevoel. Het gevolg is dat het hongergevoel blijft en dat de vetverbranding stopt”, zegt kinderarts Ellen van der Gaag van ZGT.

App

De Twentse ziekenhuizen werken samen met de hogeschool Saxion en de Universiteit Twente. Ze krijgen vanuit het Pioneers in Health Care Innovatiefonds zo’n 60.000 euro. Dat geld wordt onder andere gebruikt voor een app die kinderen en hun ouders ondersteunt bij de nieuwe levensstijl. De app wordt gemaakt door het Saxion XR Lab.

Door: Nationale Zorggids