PAAZ Laurentius Ziekenhuis twee maanden eerder dicht dan gepland

Omdat de personeelstekorten op korte termijn toenemen, gaat de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond al op 1 maart dicht. De bedoeling was om dit pas 2 maanden later te doen, maar het personeelsverloop staat dit niet toe. Gelukkig heeft het ziekenhuis met MET ggz en Vincent van Gogh afspraken gemaakt voor behoud van acute psychiatrische zorg in de regio. Dit meldt 1Limburg. 

Op de PAAZ van het Laurentius Ziekenhuis verblijven momenteel twee patiënten. Zij worden voor het einde van de maand overgedragen aan een andere zorginstellingen. Voor poliklinische zorg kunnen patiënten nog wel tot 1 mei terecht bij psychiaters van de PAAZ. Ook blijft de ruimte voor MET ggz – de crisisdienst voor regionale psychiatrie – in het ziekenhuis behouden. Acute opnameplaatsen zijn beschikbaar bij ggz-instelling Vincent van Gogh.

Druk op de zorg in de regio

MET ggz en Vincent van Gogh verwachten geen problemen na de sluiting van de PAAZ in Roermond. Zo maakt MET ggz extra ruimte voor opschaling van teams en is er volgens de organisatie vaak geen klinische opname nodig. Vincent van Gogh is in Noord-Limburg al gespecialiseerd in crisiszorg, waardoor er genoeg capaciteit is. “Natuurlijk geeft een sluiting van een afdeling altijd druk op de zorg in de regio. Met de afspraken die we hebben gemaakt, kunnen we de psychiatrische zorg blijven waarborgen.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky