Normal_9360

ALKMAAR - De chirurgen van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) uit Beverwijk en Medisch Centrum Alkmaar (MCA) houden op dinsdagavond 15 mei 2012 een informatiebijeenkomst over obesitas. De bijeenkomst is bedoeld voor zwaarlijvige mensen, hun naasten en andere belangstellenden.

Programma
Tijdens de bijeenkomst zullen een chirurg, een gespecialiseerd verpleegkundige van het RKZ en een deskundige van de Nederlands Obesitas Kliniek het publiek informeren over het gehele behandelpakket obesitas. Van de begeleiding tot de diverse behandelmethoden, of een maagoperatie wel of niet noodzakelijk is en wat zo'n operatie precies inhoudt. Het publiek zal bovendien de gelegenheid worden gegeven om vragen te stellen.

Gezondheidsproblemen
Steeds meer Nederlanders kampen met overgewicht, waarvan een groot deel zelfs in een ernstige vorm. Al deze extra kilo's veroorzaken grote gezondheidsproblemen. Mensen met obesitas kunnen voor behandeling terecht in het RKZ, waar een professioneel en gespecialiseerd behandelteam beschikt over het volledige behandelpakket.

Chirurgen
De chirurgen van RKZ en MCA werken nauw samen op alle chirurgische terreinen. Op het gebied van obesitas werken zij intensief samen met de Nederlands Obesitas Kliniek.

De bijeenkomst vindt plaats van 18.30 uur tot 19.30 uur in de Pieter van Foreestzaal van het Medisch Centrum Alkmaar.

© Nationale Zorggids / Martijn van Noppen