Normal_11911

AMSTERDAM - Vorige week werd longarts Piet Postmus van het VUmc op non-actief gezet door de Raad van Bestuur van het Amsterdamse ziekenhuis. Hij sprak de hoop uit dat er nog kans zou zijn op een terugkeer. Voorstanders van deze wens hebben een website gelanceerd waarop medestanders hun steun kunnen betuigen, zo meldt Medisch Contact.

Vooruitlopend op een ontslagprocedure werd de longarts vorige week op non-actief gezet. Hem werd verweten de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op eigen initiatief te melden dat hj voornemens was om patiënten door te verwijzen naar andere ziekenhuizen omdat hij bezorgd was over de continuïteit van de zorg op de afdeling Longchirurgie van het VUmc. De IGZ bevestigde vorige week dat door aanhoudend gesteggel tussen artsen onderling de patiëntveiligheid in het geding kwam.

Advocaat Tijmen Noordoven die de belangen behartigt van Postmus is uiterst sceptisch over een terugkeer van de longarts bij het VUmc. Echter, zijn cliënt ziet zijn kansen gekeerd nu twee bestuursleden zijn opgestapt. "Postmus hoopt dat het nieuwe bestuur met een frisse blik naar de kwestie kijkt", aldus de advocaat tegenover het ANP. "Hij vindt het werk in het VUmc leuk en hoopt dat te kunnen blijven doen."

Op de website hebben tot dusver een behoorlijk aantal sympathisanten hun steun betuigd. Zo ook collega's van Postmus die zijn afwezigheid een ‘gemis' noemen.

© Nationale Zorggids / Martijn van Noppen