Normal_11922

AMSTERDAM - Gisteren is de eerste online stemwijzer voor de huisartsenzorg gelanceerd. De stemwijzer is een initiatief van De Jonge Huisartsen een samenwerkingsverband van LOVAH, Generation Next enWadi-LHV.

"Met deze stemwijzer willen we de Nederlandse huisartsen en de professionals om hen heen helpen bij hetmaken van hun politieke keuze op 12 september. Door ze te laten zien welke keuzes de verschillende politieke partijen maken als het gaat om de toekomst van de (huisartsen)zorg", vertelt Ton den Hartog van De Jonge Huisartsen.

Door de financiële- en beleidskeuzes van de overheid, staat de (huisartsen)zorg zoals Nederland die vandaag kent en waardeert, onder druk. De Jonge Huisartsen vindt het belangrijk dat de 9500 huisartsen, huisartsen in opleiding en de professionals om hen heen weten hoe de verschillende partijen denken over de toekomst van de Nederlandse (huisartsen)zorg. Zij zullen namelijk een grote bijdrage moeten leveren aan de oplossing van de problemen van ons zorgstel.

Huisartsenzorg zoals we die kennen in het geding De toekomst van het Nederlandse zorgstelsel is één van de belangrijkste thema's van de aankomende verkiezingen. Niet voor niets, want de zorgvraag wordt steeds groter en complexer, terwijl de beschikbare financiële middelen afnemen.

© Nationale Zorggids / Martijn van Noppen