Muis, computer, ict

WOERDEN - Om de binding tussen vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis van verschillende leeftijdsgroepen onderling te versterken, zijn door vijftig ICT-professionals acht toepassingen ontwikkeld, zo meldt Nederland ICT, de branchevereniging van ICT-bedrijven in Nederland.

De plannen hiervoor werden op 11 januari in Amsterdam tijdens de zogeheten Challenge door vrijwilligers van de hulporganisatie en leden van het Young ICT Professionals (YIP)-netwerk gemaakt.

Afgelopen dinsdag werd het rapport met de verschillende voorstellen om oudere en jonge vrijwilligers met elkaar te verbinden overhandigd aan de vicevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, Paul Rosenmöller.

“Ik vind het bijzonder dat vijftig jonge ICT'ers ons helpen de stap te maken naar slimme inzet van nieuwe technologie”, aldus Rosenmöller.

Een van de ideeën is een online platform ‘CrissCross’, waarmee hulpvraag en -aanbod beter op elkaar worden aangesloten door middel van een speciaal buddy-systeem. Met dit systeem worden gegevens uit social media aan het platform gekoppeld.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz