Ziekenhuis, ziekenhuisbed

AMERSFOORT - Ziekenhuisdiëtisten geven aan dat er een behoefte bestaat om patiënten uit het ziekenhuis en vanuit de polikliniek gericht door te sturen naar de eerstelijn. Daarom hebben de Stuurgroep Ondervoeding en Stichting eerstelijns ondervoedings instituut (EOI) een speciale cursus over diagnostiek en behandeling van ondervoeding ontwikkeld, zo meldt het instituut.

De eendaagse cursus ‘Diagnostiek en behandeling ondervoeding – implementatie van de dieetbehandelingsrichtlijn ondervoeding’ is bestemd voor diëtisten in alle sectoren van de gezondheidszorg, met een expliciete focus op de eerstelijnszorg.

Tijdens de cursus worden verschillende ondervoedingssyndromen besproken en relevante diagnostische maten behandeld. Aan de hand van concrete gevallen wordt het diagnostisch onderzoek vertaald in behandeldoelen en worden de maten voor evaluatie gedefinieerd. De basis van deze cursus is de nieuwe dieetbehandelingsrichtlijn ondervoeding.

Door de diëtisten die de cursus met succes hebben afgerond op haar website te vermelden hoopt de stichting een sociale kaart van in ondervoeding gespecialiseerde diëtisten op te kunnen bouwen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz