Logo_tza

Met een officiële ondertekening van het samenwerkingsverband tussen het ROC van Twente, Livio, Loohuis communicatie en beveiligingen B.V., Loohuis Installatietechnieken B.V., de gemeente Enschede en Roessingh Research and Development is de Twentse Zorgacademie (TZA) een feit. Het bijzondere project is bedoeld om studenten, professionals en andere geïnteresseerden te laten kennismaken met technologische ontwikkelingen in de zorg, technieken en apparatuur. Dat meldt ROC Twente.

De bedoeling van deze samenwerking is om iedereen laagdrempelig kennis te laten maken met nieuwe technieken, die bijvoorbeeld het zelfstandig blijven wonen ondersteunen of de zorg persoonlijker maken. De samenwerking in de TZA biedt innovatieve (opleidings)mogelijkheden, waarvan alle partijen kunnen profiteren. Studenten in de zorg, welzijn, techniek en bouw kunnen bij de TZA terecht voor een stageplaats.

De samenwerking biedt burgers een mogelijkheid om te leren omgaan met technologie. Daarnaast kunnen verzorgenden, verpleegkundigen, vrijwilligers en mantelzorgers kennismaken met en geschoold worden in de modernste technieken en technologieën. De kennis en ervaring van de partners in deze samenwerking wordt gebruikt voor continue verbetering van de TZA.

© Nationale Zorggids