Normal_vgn_vereniging_gehandicaptenzorg_nederland_logo

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft een onderhandelaarsresultaat bereikt over een nieuwe CAO voor de 160.000 medewerkers in de gehandicaptenzorg. De VGN legt dit onderhandelaarsresultaat op 19 november aan haar leden voor. Dit meldt VGN op haar website. 

Met de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, NU’91 en FBZ is overeenstemming bereikt over een structurele loonsverhoging van 1,4% en een eenmalige uitkering in januari van 0,6%. Daarnaast wordt onregelmatigheidstoeslag (ORT) vanaf 1 januari ook tijdens de vakantie doorbetaald. Nulurencontracten worden alleen gebruikt in onvoorziene situaties en worden zoveel mogelijk beperkt. Vanaf 1 januari wordt de wettelijke transitievergoeding toegepast met daarbij enkele aanvullende bepalingen ter compensatie van het afschaffen van de wachtgeldregeling. Ook worden er meer arbeidsvoorwaarden, zoals arbeidstijden en roosteren, geregeld op organisatieniveau.
 
Met dit onderhandelaarsresultaat wordt recht gedaan aan de gezamenlijke visie van de VGN en de bonden op het gebied van duurzame inzetbaarheid, een betere balans tussen flexibiliteit en zekerheid, maatwerk op organisatieniveau  en een adequate ontslagregeling.
 
© Nationale Zorggids