Tien Limburgers laten zich omscholen voor forensische zorg

Tien Limburgers die nu in een andere sector werken, stappen over naar de forensische zorg. Deze maand zijn ze met de duale opleiding Social Work aan de HAN in Nijmegen begonnen. Een dag per week zijn ze in de schoolbanken te vinden en de overige dagen werken ze als sociotherapeut bij de Rooyse Wissel. De opleiding duurt vier jaar. Dit meldt Omroep Venray. 

Forensisch psychiatrisch centrum de Rooyse Wissel kampt net als andere tbs-instellingen met personeelstekorten. Door een opleidingstraject aan te bieden, hoopt het snel nieuwe medewerkers te kunnen aantrekken. Onder meer een manager van McDonald’s, een grafisch ontwerper en een apotheekassistente maken de overstap.

Op maat gemaakte opleiding

“We hebben voortdurend behoefte aan nieuwe, gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers. Maar dit geldt voor veel zorginstellingen en de markt is krap. Daarom zoeken we nu ook naar medewerkers die graag bij ons willen werken, maar nog niet over de juiste opleiding beschikken”, legt algemeen directeur Hyacinthe van Brussel van de Rooyse Wissel uit. Samen met de HAN heeft het centrum een passende opleiding gemaakt, die aansluit op het werk in het een tbs-kliniek. Vooraf vindt een uitgebreide screening plaats.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky