Maartje Kraamzorg stelde zorgverzekeraars niet tijdig op de hoogte van stoppen

Zorgverzekeraars en Bo Geboortezorg hadden eigenlijk tijdig geïnformeerd moeten worden over het stoppen van Maartje Kraamzorg in Twente, maar dat is niet gebeurd. Hierdoor is er geen mogelijkheid geweest om voor 1 mei een passende oplossing te vinden. Door het personeelstekort bij Maartje Kraamzorg stopt de organisatie er volgende maand mee. Dit meldt RTV Oost. 

Volgens demissionair minister Pia Dijkstra voor Medische Zorg zijn er bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) niet eerder signalen binnengekomen over een dreigende sluiting van Maartje Kraamzorg. 160 gezinnen stonden er op de wachtlijst voor kraamzorg na de bevalling, maar omdat het bedrijf niet tijdig heeft aangegeven te stoppen is het moeilijk om voor hen een alternatief te vinden. 

Plek voor veertig gezinnen

Gelukkig is er voor de meeste gezinnen inmiddels een oplossing gevonden, maar veertig bevinden zich nog tussen wal en schip. Voor sommigen geldt wel dat de druk niet heel hoog is, omdat bevalling bijvoorbeeld pas in augustus gepland is. Zorgverzekeraars hebben het gesprek met andere kraamzorgverleners opgestart om een plek te vinden voor de overgebleven cliënten.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky