Nieuwe bestuurder Kenter Jeugdhulp moet orde op zaken stellen

Directeur Yildiz van den Akker van GGZ Noord-Holland-Noord is per 1 september 2024 de nieuwe bestuurder van Kenter Jeugdhulp. De jeugdzorginstelling verkeert in financieel zwaar weer. Van den Akker is aangesteld om orde op zaken te stellen, zodat de organisatie uit de rode cijfers komt. Dit meldt Noordhollands Dagblad. 

Kenter Jeugdhulp verleent specialistische jeugdhulp aan kinderen en jongeren in Haarlem, Velsen en Amsterdam. Vorige week bleek de organisatie op het randje van faillissement te staan, maar dankzij een noodsteunpakket van 4 miljoen euro, kan de organisatie nog even door. Wel is het noodzakelijk om afscheid te nemen van de rode cijfers. Van den Akker is aangesteld om zonder staatssteun positieve cijfers te schrijven.

Nieuwe impuls

Van den Akker heeft ervaring als directeur en toezichthouder in de zorg. “We zijn ervan overtuigd dat Yildiz Kenter een nieuwe impuls geeft met, naast haar aanzienlijke kennis en ervaring, haar aansprekende eigenschappen: energie, communicatief vaardig en resultaatgericht.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky